به گزارش شهرآرانیوز؛ «عملیاتهای مربوط به آسانسور در مشهد بر اثر قطعی برق در هفتهای که گذشت رشد ۳۰۰درصدی داشته است.» این خبری است که سازمان آتش نشانی مشهد به تازگی آن را اعلام کرده است. شاید درنگاه نخست خبری معمولی به نظر برسد، ولی همه میدانیم که اتفاقهای آسانسوری در بین عملیاتهای امداد و نجات آتش نشانی جزو حوادث با درجه اهمیت کمتر هستند و این موضوع به راحتی میتواند توان و ظرفیت محدود نیروهای امدادی ما را برای حضور در عملیاتهای حیاتی مانند آتش سوزی و سوانح با مشکل جدی روبه رو کند.
همه اینها درحالی است که اگر شهروندان عزیز نکات ایمنی گفته شده از سوی نیروهای امدادی درباره استفاده اصولی از آسانسورها را کمی جدی بگیرند، شاهد بروز هیچ کدام از این اتفاقها و عملیاتهای امداد و نجات آسانسوری نخواهیم بود. از آنجایی که قطعیهای برق همچنان در هفتههای پیش رو ادامه خواهد داشت و ما باز هم شاهد از کار افتادگی آسانسورها هستیم، امروز میخواهیم یک بار دیگر به این موضوع مهم بپردازیم.
از ۲۴ تا ۳۰ آذر امسال ۶۰۵عملیات امداد و نجات در مشهد انجام شده که از این تعداد ۵۲۸ عملیات مربوط به گیرکردن شهروندان در آسانسور بوده است.
تعداد عملیاتهای مربوط به آسانسور درمشهد در هفته سوم آذرماه ۱۷۵ مورد بوده است که در هفته چهارم به یک باره به ۵۲۸ مورد میرسد، یعنی رشد سه برابری.
لطفا در ساعتهای احتمالی قطع برق در منطقه محل کار یا سکونتتان از آسانسور استفاده نکنند.
این یعنی حتی اگر احتمال قطع برق وجود نداشته باشد، بازهم باید نکات ایمنی مربوط به استفاده از آسانسورها در چنین زمانهایی را جدی بگیریم.
آسانسورهای امروزی شبیه بالابرهای قدیمی نیستند، پس هیچ وقت نگران سقوط کردن آنها نباشید.
در زمان گیرکردن داخل آسانسورها هیچ گاه نگران کمبود اکسیژن نباشید. به علت ایزوله نبودن کابینها امکان جریان هوا در آن همیشه وجود دارد.
این یکی از بدآموزیهای فیلم و سریالهای تلویزیونی است که میتوان درصورت گیر افتادن در آسانسور از قسمت باز بالای کابین خارج شد. این کار احتمال برق گرفتگی را به شدت افزایش میدهد.
اگر به هردلیلی در آسانسوری گیر کردید، حتما این نکات را به خاطر بسپارید.
خیلی وقتها ترسهای ما از کم بودن اطلاعاتمان در آن زمینه نشئت میگیرد. برای همین بد نیست با عملکرد سیستمهای ایمنی آسانسورها درهنگام قطعی برق کمی آشنا شویم.
در برخی از آسانسورها کابین با یک دستگاه نجات خودکار (ARD) به نزدیکترین طبقه پایین میرود.
بسیاری از آسانسورها نیز به سیستم برق اضطراری (Black Out) مجهز هستند. این سیستم از آسانسور تا زمان توقف کامل در یکی از طبقات پشتیبانی میکند.
در برخی از آسانسورهای جدیدتر با استفاده از فناوری GEN۲™، انرژی در باتریهای الکتریکی ذخیره میشود تا درصورت قطع برق، آسانسور تا ۱۰۰ بار بتواند کار کند.
البته ناگفته نماند که در آسانسورهای قدیمی این خدمات وجود ندارد.
اگر آسانسورها تأییدیه سازمان آتش نشانی را داشته باشند، مرتب سرویس شوند و اصولی از آنها استفاده شود، نیازی نیست که نگران حادثهای باشیم. برای این منظور توجه به این نکات هم ضروری است.
برروی آسانسورهای استاندارد که تاییدیه سازمان آتش نشانی را دارند، تجهیزات ایمنی نصب شده است که نگرانیهای شما را در صورت بروز هرگونه حادثهای برطرف میکند.
نرده امگا یا حفاظ دکل: مانع واردشدن بار اضافی و خارج از تحمل به آسانسور خواهد شد.
لیمیت سوئیچ: برای جلوگیری از سقوط آسانسور بهکار میرود.
سیستم نجات اضطراری: سامانه فرود اضطراری برای جلوگیری از سقوط ناگهانی کابین است.
سیستم ایست آسانسور: مانع توقف آسانسور در بین دو طبقه میشود.
برگه نگهدارنده موتور: این قطعه درهنگام سقوط کابین با ایجاد یک ترمز اضطراری سبب توقف آن در ارتفاع حدود ۲ متری از زمین میشود.